awal2 pages buku ni..korang akan didedahkan dgn kitchen equipment..lesong batu pon mat saleh pakai jah...!!!..selain tu jamie juga ajar kite cara buat rempah kari sendiri..so lps ni boleh la kurangkan beli rempah kari kt supemaket tu..da boleh buat sendiri..kat page 99 ye..
kite panggil nasik kerabu..mat saleh paggil rice salad..bezanya kite tarok budu..depa tarok lemon dressing..kerlas kau jah..lepas ni leh la korang gntikan limau nipis ngan lemon ye..felling london gitteww...tp..rasenye kite nye nasik kerabu lg best kot..mane leh lawan kelazatan budu kan..hehhe...btw...kne igt..setiap resipi tu ade keistimewaannya tersendiri..mcm cheese ngan belacan la..
yg ni plak beger ...mcm biase...mesti sdp ni..so tanak ckp bnyk..sila cuba sendiri k...kalo mls p beli ramli nye..sedap gak tu..
ohh..this one i x penah mkn lg..GRILLED TUNA..!!..entah cemane rasenye..nmpk sgt2 menyelerakan..mesti sedap ni kan.!!.balik2 mkn ikan slayang,kembong krisi je..ikan ni xde plak jual kt pasar kite ni..alamak.
page 272 ni plak jamie ajar kite buat SALSA..bukan tarian salsa ok..korang berpoco- poco dah lah ye..SALSA
telor rebus again..??.nk wat camne ...da mmg ni antara makanan lepas bgun tido pling popular dalam kalangan manusia sejak zaman piramid lagi..kot.!.xpon sejak zman malayu melaka.hehe...so layan kan je la..
lg 1 dlm buku ni jamie ade ajarkan kite cara buat jagung kepala...kite pon x kurg hebatnye..jagung bakar ...paling best kt batu buruk blakang spital tu..hehehe..kesimpulannya..x rugi pon korang bace buku ni..bnyk resipi menarik boleh di cuba..xde la duk ulang ikan singgang manjang..hehehe..
No comments:
Post a Comment